subota, 19. prosinca 2015.

ARANCINI

Još uvijek ih stignete napraviti za nadolazeće blagdane i uživati u ovom tradicionalnom slatkišu.Arancine možete koristiti samostalno a možete ih dodavati  svojim omiljenim keksićima,kolačima,biskvitima,a možete ih čuvati i koristiti tijekom cijele godine.





 Sastojci:


  • 8 manjih naranči ( po želji možete manje ili više )
  • 510 g šećera
  • 510 ml vode 
Iscjedite naranče i očistite meso,naranče narežite na trakice debljine oko 5 mm,za to vrijeme stavite vodu da proključa,ubacite trakice naranče i prokuhajte par minuta,ovaj postupak ponovite još dva puta ( da uklonite gorčinu iz naranči ).Naranče izvadite i obavezno izvažite,jer kolika je gramaža naranči toliko dodajete šećera i vode ( 500 g naranči,500 g šećera i pola litre vode,u mom slučaju 510 g ).Zatim stavite kuhati šećer i vodu,kad proključa kuhajte još par minuta da se sirup zgusne,zatim dodajte trakice naranče i kuhajte još 10 minuta.Nakon toga naranče procijedite i stavite ih na papir na pečenje ,odvojite ih i pospite šećerom,ostavite ih par dana da sa suše na suhom mjestu,spremite ih u posudu i dobro zatvorite.
Uživajte!!!








Nema komentara:

Objavi komentar